Runsaasti raikasta ja puhdasta vettä
Juominen

Runsaasti raikasta ja puhdasta vettä

Lehmä juo suuria määriä vettä. Noin 88 % maidosta on vettä, ja myös lanta koostuu pääosin vedestä. 120 litraa vettä päivässä on kohtuullinen keskiarvo. Lehmä myös juo kaikki nämä litrat alta aikayksikön. Eläimet ovat erityisen janoisia heti lypsyn jälkeen.

Tämä tarkoittaa sitä, että navetassa on oltava riittävästi ja tarpeeksi nopeasti raikasta vettä saatavilla. Mielellään 40 litraa vettä minuutissa!

Sopiva veden syöttö voidaan järjestää juomakaukaloilla Classic tai Pingo ja/tai venttiilitoimisella juottojärjestelmällä (erillinen juomakaukalo). Yhteiskäytössä oleva juomakaukalo sopii parhaiten puhtaan juomaveden tarjoamiseen monelle lehmälle lyhyen ajan sisällä. Nyrkkisääntö on 7 cm yhteisjuomakaukalon pituutta lehmää kohti ja 20 eläintä pikajuomapistettä kohti.

On tärkeää, että juomavesi on puhdasta. Tämän vuoksi vesikaukaloiden on oltava helposti puhdistettavissa. Lämmityskennoa voidaan käyttää jäänmuodostumisen estämiseksi talvisin, tarvittaessa kiertopumpulla.

Näet tuoteluettelon napsauttamalla tätä: Juominen

Saatavilla olevat tuotteet juomiseen

Näistä syistä Spinder tarjoaa laajan valikoiman vesikaukaloita aina pienistä emaloiduista vesikulhoista pieniin ja suuriin ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin malleihin.


Saat näkyviin yksityiskohtaisen kuvauksen, oikean tuoteluettelosivun ja tekniset piirustukset napsauttamalla alla olevia tuotteita.

Näytä koko Spinder-valikoima

Tuotevalikoima
SyöminenLehmäliikenne